Actualitate

Ministrul Agriculturii a convocat în ședință reprezentanți din domeniul procesării produselor de origine animală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a convocat, în după amiaza zilei de ieri, o ședință cu mediul de afaceri din domeniul procesării produselor de origine animală. Întrevederea a avut ca scop expunerea provocărilor întâmpinate în procesul de activitate în industria procesării laptelui, cărnii și mierii, precum și analizarea premiselor de dezvoltare a sub-sectoarelor, promovarea produselor pe piața externă și reducerea cotei TVA.

La ședință au participat reprezentanții Asociației Patronale Asociația Națională a Producătorilor de Lapte și Produse Lactate “Lapte”, reprezentanții Patronatului Întreprinderilor Industriei Prelucrătoare de Carne, reprezentanții Asociaţiei Exportatorilor de Produse Apicole, reprezentanții întreprinderilor SRL „Sandriliona” și SRL „Casa Albinei”.

La rândul lor, reprezentanții sectorului de procesare a mierii au declarat că, sectorul se confruntă cu multiple probleme. Apicultorii au subliniat că una dintre provocări este depistarea reziduurilor de produse de uz fitosanitar în produsele apicole, fapt ce creează impedimente la export. Totodată, au reiterat nemulțumirile față de restricțiile impuse de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor referitor la eliberarea formularului F2, necesar pentru comercializarea mierii de albine.

Discuțiile au fost focusate și pe modificarea Regulamentului de acordare a subvențiilor și dezvoltarea unei linii de creditare pentru sectorul zootehnic.

În contextul celor relatate de procesatori, ministrul Viorel GHERCIU, a declarat că revitalizarea sectorului zootehnic se numără printre prioritățile conducerii ministerului și a solicitat asociațiilor de profil să formuleze propuneri pentru elaborarea noii Strategii.

loading...

Comments are closed.