Ministrul Apărării al Marii Britanii respinge ideea “înghețării” războiului din Ucraina: “Nu ar face decât să întârzie inevitabilul”

 

Fostul ministru al Apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului din Ucraina, într-un interviu în care a vorbit despre perspectivele acestui conflict cu Rusia, scrie Agerpres.ro

Ideea „îngheţării” războiului din Ucraina a fost avansată recent de un membru de frunte al partidului social-democrat, la guvernare în Germania.

”În 2014 au îngheţat conflictul şi Ucraina a avut 18.000 de soldaţi ucişi pe linia frontului între 2014 şi invazie”, a declarat joi Wallace într-un interviu pentru dpa.

”Rusia s-ar reînarma, s-ar reechipa şi ar face ce a făcut după 2014. Şi s-ar întoarce mai târziu”, a adăugat el.

”Așadar, problema cu îngheţarea este că ar trebui s-o garantezi”, a spus Wallace. El a observat însă că nici Ucraina nu ar putea fi convinsă, în condiţiile în care, în trecut, Regatul Unit, SUA şi Franţa au încercat să dea garanţii că vor continua să ajute Kievul.

”Așa că, dacă eşti ucrainean, ai avea încredere în garanţiile noastre în acest moment? Şi ce ar trebui să dăm Ucrainei pentru a o convinge să îngheţe (războiul)? (…) Ar putea spune: „daţi-ne aderarea la NATO”, a adăugat fostul ministru al Apărării britanic.

Întrebat dacă Ucraina ar putea fi dispusă să accepte apartenenţa la NATO în schimbul opririi luptelor pentru teritoriile ocupate de Rusia, Wallace a respins această perspectivă.

”Franţa şi Germania nu vor accepta niciodată asta. Nu vreau să intru în speculaţii privind care ar trebui să fie acordul. Ţine de Ucraina să decidă, ei sunt cei care au pierdut mii de oameni. Şi ei sunt cei care luptă pentru noi acum. Nu noi luptăm”, a afirmat el.

”Cred că nici Rusia nu ar accepta asta. Adică Rusia ar spune nu, dar, în cele din urmă, ar trebui să aducem Rusia într-o poziţie în care să ştie că are ceva de pierdut”, a mai spus Wallace.

Total
0
Shares
Total
0
Share