Ministrul Apărării, Eugen Sturza: Astăzi a fost aprobată noua Strategie Militară a Republicii Moldova!

Ministrul Apărării Eugen Sturza, Astăzi a fost aprobată noua Strategie Militară a Republicii Moldova, guvernul filip, pdm, partidul democrat din moldova, ppem, iurie leanca, armata 

Strategia Militară (SM) şi Planul de acţiuni privind implementarea acesteia pentru anii 2018-2022 au fost aprobate astăzi în cadrul şedinţei Guvernului Filip. Documentul a fost prezentat spre aprobare membrilor Cabinetului de Miniştri de ministrul Apărării, Eugen Sturza.

“Este un document în premieră pentru țara noastră. Pentru prima dată, spunem amenințărilor pe nume și ne adaptăm noilor provocări, cum ar fi războiul hibrid. Odată cu aprobarea acestui document, trecem la a doua fază DCBI care presupune un nivel nou de colaborare cu partenerii strategici și un nou nivel de modernizare a Armatei Naționale”, a spus Eugen Sturza.

Documentul a fost elaborat de Ministerul Apărării, cu participarea reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu sprijinul experţilor străini prin intermediul Iniţiativei de consolidare a capacităţilor de apărare (Defence Capacity Building Initiative – DCBI).

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 5 septembrie 2018, pavel filip, pdm, partidul democrat, vlad plahotniuc, andrian candu, 

Total
0
Shares
Total
0
Share