Alte știri

Ministrul Aureliu Ciocoi a discutat agenda de cooperare socială cu reprezentanta Fondului ONU pentru Populație în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul de externe Aureliu Ciocoi a primit în audiență pe reprezentanta rezidentă a Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) în Republica Moldova, Nigina Abaszada. Oficialii au discutat subiectele prioritare pe agenda organizației, fiind reiterată susținerea instituțională a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în contextul realizării Programului național strategic în domeniul securității demografice pentru anii 2011-2025.

În acest context, șeful diplomației moldovene a apreciat rolul și contribuția UNFPA în promovarea politicilor și îmbunătățirea situației demografice din țara noastră, implicit în domeniul protecției familiei, sănătatea tinerilor și a femeilor, precum și impactul asupra proceselor de migrație asupra populației. Aureliu Ciocoi s-a arătat interesat să intensifice cooperarea cu UNFPA în contextul implementării Programului de țară pentru perioada 2018-2022 și a Programului strategic național în domeniul securității demografice pentru perioada 2011-2025, care este un obiectiv strategic al Guvernului, deoarece contribuie la mobilizarea asistenței tehnice și a fondurilor necesare în domeniile politicilor sociale.

Diplomații au efectuat un schimb de opinii cu privire la domeniile statisticilor populației, serviciilor de sănătate și tineret, angajamentelor de gen și civice, care ajută la implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă și identificarea noilor arii de cooperare.

Ministrul de externe Aureliu Ciocoi a reiterat angajamentul Republicii Moldova pentru a susține coeziunea socială și dialogul dintre generații, în contextul pandemiei COVID-19, și a consolida eforturile autorităților și partenerilor de dezvoltare de a proteja persoanele în vârstă, inclusiv prin implicarea tinerei generații.

loading...

Comments are closed.