Ministrul de externe al Marii Britanii, David Cameron se află în vizită surpriză la Chișinău

Ministrul de Externe al Marii Britanii, David Cameron, a efectuat joi seara o vizită surpriză în Republica Moldova, a anunțat șefa statului Maia Sandu pe o rețea de socializare. Oficialul britanic a avut o întrevedere și cu șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, scrie Moldova1.md

Maia Sandu și David Cameron au discutat despre securitatea în bazinul Mării Negre, cooperarea bilaterală și eforturile comune împotriva corupției, a subliniat Maia Sandu. În același timp, președintele a exprimat gratitudinea pentru sprijinul oferit de Marea Britanie pentru Ucraina, menționând că acesta este crucial pentru securitatea Republicii Moldova, pentru stabilitatea și prosperitatea Europei.

„Am discutat despre interesul comun pentru consolidarea relațiilor strategice dintre Moldova și Marea Britanie, concentrându-ne asupra beneficiilor pentru diaspora noastră. Am abordat subiecte precum semnarea acordurilor pentru conversia reciprocă a permiselor și reducerea tarifelor la roaming, inițiative ce vor aduce avantaje semnificative pentru comunitatea noastră din Regat. De asemenea, am subliniat importanța intensificării colaborării în eforturile de combatere a corupției și aducerea în fața justiției a celor responsabili pentru prejudicierea statului și a cetățenilor noștri. Consolidarea relației cu Marea Britanie reprezintă un element esențial în întărirea rezilienței și securității țării noastre”, a scris Nicu Popescu pe Telegram.

Amintim că, tot ieri, ministrul britanic de Externe, David Cameron, s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Aceasta a fost prima sa vizită în străinătate de la numirea în funcție.

Fostul premier britanic David Cameron a fost numit luni în funcția de ministru de Externe. Revenirea politicianului conservator pe scena politică din Marea Britanie este considerată pe neașteptată, în condițiile în care el a declanșat referendumul referitor la Brexit, relatează Reuters.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share