Ministrul de Externe al Serbiei a solicitat MAEIE o explicație referitor la interdicția aplicată lui Goran Bregovic

 

Prim-viceprim-ministrul și ministrul de Externe al Serbiei, Ivica Dacic, a cerut explicații autorităților din Moldova, după ce muzicianului Goran Bregović i-a fost interzisă intrarea în țară, unde urma să susțină un concert în cadrul Festivalului de Muzică „Gustar”, scrie Unimedia.info

Potrivit presei din regiune, șeful diplomației sârbe a subliniat că o astfel de decizie nu este în concordanță cu relațiile tradiționale de prietenie dintre Serbia și Moldova.

El a mai declarat că decizia a provocat o reacție negativă a publicului din Serbia, mai ales că Bregović a cântat anterior în întreaga lume și nu a avut niciodată probleme în nicio țară.

„Maia Bredovici l-a interzis pe Goran Bregović”, a scris fostul șef de stat, Igor Dodon, despre interzicerea accesului în Moldova a cunoscutului interpret străin.

Artistul Goran Bregović și trupa acestuia nu a fost lăsat să intre pe teritoriul Republicii Moldova, unde urma să susțină ieri, 20 august, un concert în cadrul Festivalului de Muzică „Gustar”. Interpreții au fost întorși de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share