Ministrul de Externe, despre rezoluția Parlamentului European: ”Puternic semn de sprijin pentru drumul pe care l-am ales”

Nicu Popescu declară că rezoluția Parlamentului European, prin care se cere deschiderea negocierilor de aderare a Moldovei la UE, este un semn puternic de sprijin pentru Republica Moldova. Conform lui, astfel UE susține drumul european al Republicii Moldova.

”Rezoluția este o recunoaștere a progreselor noastre substanțiale în implementarea celor nouă recomandări ale Comsiei Europene, din momentul obținerii statutului de țară candidat. Odată cu realizarea acestor progrese importante, mizăm pe sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene în vederea obținerii unei decizii favorabile în cadrul ședinței Consiliului European din luna decembrie, care să permită începerea negocierilor de aderare”, transmite șeful diplomației de la Chișinău.

Joi, eurodeputații au votat o rezoluție prin care susțin mersul reformelor în Republica Moldova și cer ca până la sfârșitul anului să fie deschise tratativele pentru aderare.

Documentul se va transmite Consiliului UE, Comisiei UE, vicepreședintelui Comisiei/Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, Federației Ruse, Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, ONU și Consiliul Europei.

Precizăm că evaluarea finală a raportului privind performanțele la care a ajuns Moldova, pentru a deschide negocierile de aderare la UE urmează să fie aprobată în decembrie, de către Consiliul Uniunii Europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share