Ministrul de Externe: La Summitul Comunității Politice Europene nu va fi adoptată o Declarație Comună

Summitul Comunității Politice Europene, care va avea loc la 1 iunie la Bulboaca, nu va adopta o Declarație Comună, așa cum se obișnuiește la reuniunile de nivel înalt, a declarat într-o conferință de presă ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, scrie Radiomoldova.md

Potrivit oficialului, la Summitul de la Praga s-a decis ca unele concluzii de final să fie anunțate de gazda evenimentului.

Astfel, la 1 iunie, un rezumat al discuțiilor din cadrul ședinței plenare și din grupurile de lucru va fi prezentat de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Referința majorității statelor participante în această comunitate la această etapă este să nu se meargă pe adoptarea declarațiilor, mai degrabă, preferința este ca, statele care prezidează Republica Moldova să facă anumite concluzii la sfârșitul Summitului care vor evoca în linii mari parametrii celor discutate. Cât despre proiectele concrete care ar putea fi implementate în cadrul acestei comunități trebuie să constatăm că deocamdată, la această etapă, comunitatea este în cel de-al doilea Summit, pe parcursul acestui eveniment se va discuta în ce măsură statele participante vor să dezvolte mai multe proiecte concrete, evident domenii precum energia și conectivitatea”, a menționat Nicu Popescu.

Ministrul Nicu Popescu a mai menționat că cel de-al treilea Summit al Comunității Politice Europene va fi găzduit în semestrul doi al acestui an de către Spania, în perioada când această va deține președinția prin rotație a Consiliului Uniunii Europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share