Alte știri

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, despre discursul lui Dodon la ONU: „Mesajul președintelui reprezintă poziția oficială a guvernării”

Pinterest LinkedIn Tumblr
Membrii Partidului Acţiune şi Solidaritate și-au exprimat dezacordul faţă de poziţia incoerentă şi inconsecventă a preşedintelui Igor Dodon exprimată la ONU. Cu toate acestea, înainte de a pleca în SUA, ministrul de Externe, Nicu Popescu, dădea asigurări că mesajul lui Dodon va reprezenta interesul comun al cetățenilor și va fi un mesaj coordonat cu Guvernul Maiei Sandu.
„Domnul preşedinte Dodon merge la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite ca reprezentant al ţării, iar mesajul pe care îl va transmite trebuie să reprezinte interesul comun al cetăţenilor. Noi acum discutăm exact parametrii acestui discurs şi tezele exacte pentru acest forum”, a declarat Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova.
În cadrul aceleiași emisiuni, Nicu Popescu mai declara că discursul lui Dodon va reprezenta poziţia oficială a guvernării, agreată de toate componentele alianţei.
Amintim că Igor Dodon a cerut la ONU ca Republicii Moldova să-i fie recunoscută la nivel internațional statutul de neutralitate și nu a spus nimic despre impunerea Federației Ruse de a-și retrage armata de pe teritoriul raioanelor țării din stânga Nistrului.
loading...

Comments are closed.