Ministrul de Externe, Nicu Popescu va efectua două vizite în capitalele Belgiei și Suediei

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, efectuează în perioada 6 – 8 iunie curent două vizite de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei și Stockholm, Regatul Suediei, pentru aprofundarea dialogului bilateral, discutarea agendei europene și impulsionarea procesului de aderare a țării noastre la UE.

Marți, 6 iunie, la Bruxelles, ministrul Nicu Popescu se va întâlni cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, Gert Jan Koopman, directorul general pentru politică europeană de vecinătate și negocierile privind extinderea din cadrul Comisiei Europene precum și cu alți oficiali europeni.

După întrevedere, la ora 14:15, ora Chișinăului oficialii vor susține declarații de presă. Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina web a NATO.

Miercuri, 7 iunie, la Stockholm, vicepremierul Nicu Popescu va avea întrevederi cu Tobias Billström, ministrul suedez al afacerilor externe, cu Jessika Roswall, ministra pentru afaceri europene și cu alți oficiali suedezi.

De asemenea, programul de lucru va include participarea vicepremierului Nicu Popescu la conferința „Sprijinirea Ucrainei împotriva agresiunii ruse și viitorul apărării europene.”

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share