Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a compromis încătușarea în Germania a suspectului în crima de la Botanica!

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a compromis încătușarea suspectului în crima de la Botanica, mai andrei nastase, igp gheorghe balan, femeia gasita moarta intr-un microbuz in chisinau, maia sandu andrei nastase 

Șeful Internelor Andrei Năstase, prin nesăbuința sa de a ieși în evidență cu realizări în fruntea MAI, a reușit să compromită reținerea suspectului care, acum aproape două săptămâni, ar fi comis asasinatul de răsunet a femeii din sectorul Botanica al Capitalei. Potrvit surselor DESCHIDE.MD, briefingul susținut de ministru Năstase duminică, 14 iulie, a cauzat eșecul reținerii suspectului Victor A. de către poliția germană. Briefingul a fost sursa de informație nu doar pentru opinia publică, dar și pentru presupusul asasin, Victor A., care la acel moment se afla deja în Germania (Köln). Suspectul a fugit din apartamentul din Köln, unde se ascundea, iar polițiștii germani care au descins în apartament, la două ore după briefingul lui Năstase, au găsit doar geanta cu lucrurile acestuia.

La patru zile după ce a fost descoperit trupul neînsuflețit al victimei, duminică, 14 iulie, Inspectoratul General al Poliției a anunțat un briefing de presă cu referire la crima comisă la începutul lunii iulie în sectorul Botanica. Ministrul Năstase, a ieșit în fața presei într-o zi de duminică, însoțit de alți cinci șefi din cadrul IGP, pentru a da vestea, personal, că „a fost descoperită crima de la Botanica și suspectul care a fost identificat urmează a fi prins cât de curând și deferit justiției”.
 
În același context, Năstase a atacat unele surse media acuzând că au publicat „scurgeri de informații care au periclitat bunul mers al anchetei și au indus o stare de panică în societate”. În aceeași zi, duminică, 14 iulie, spre seară, la ora 19:40, pe pagina de Facebook a IGP a apărut o imagine indescifrabilă, cu silueta unui bărbat surprins de camerele de supraveghere. La imagine a fost atașat un mesaj prin care IP Botanica solicită ajutorul cetăţenilor în stabilirea locului aflării şi reţinerii persoanei din aceeași imagine. „Bărbatul este suspectat de săvârşirea unei infracţiuni deosebit de grave”, se arată în mesaj.
Acest briefing, organizat într-o zi de duminică, a ridicat multe semne de întrebare și a stârnit curiozitatea noastră pentru a afla ce anume i-a făcut pe șefii de la MAI și IGP să anunțe despre descoperirea crimei, dar fără a avea vreo persoană reținută. După mai multe discuții avute cu surse oficiale apropiate anchetei, care ne-au oferit informații neoficial și sub protecția anonimatului, am ajuns la ideea că briefingul ministrului, de la care acesta se aștepta că o să-i servească un plus de imagine, de fapt, s-a dovedit a fi un mare fiasco, care, totodată a creat impedimente pentru reținerea suspectului de către autoritățile germane chiar în ziua când a fost organizat briefingul.
 
Sursele au spus că principalul suspect în cazul omorului de la Botanica, ar fi Victor A., un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, care locuia în concubinaj cu o femeie în cartierul Telecentru al capitalei. Acesta a fugit din țară la trei zile după ce a fost comisă crima. Însă, când a fost la un pas de a fi reținut de autoritățile din Germania, ultimul a reușit să dea bir cu fugiții la două ore după ce a urmărit briefingul de la IGP.
 
După ce ofițerii de investigații au stabilit că anume el ar fi comis crima, organele de drept din R.Moldova au aflat că acesta se afla în orașul Köln și au înaintat un demers colegilor din Germania ca să-l încătușeze, însă poliția germană le-a solicitat o ordonanță de reținere.
 
„Victor A. a părăsit teritoriul R.Moldova la bordul unui microbuz de marca Volkswagen Caravelle, vineri, 12 iulie, în jurul orei 15:00, împreună cu alte șapte persoane care se îndreptau spre orașul Köln, Germania. Până acolo este de mers 27-28 de ore maxim, respectiv sâmbătă seara, când ofițerii de investigații au stabilit că el este suspectul, Victor A. se afla deja în Germania. Ai noștri au aflat despre acest fapt și au solicitat ajutorul germanilor pentru a-l reține, însă nu aveau nicio ordonanță. A doua zi, ministrul Năstase, fiind convins de faptul că autoritățile germane au să-l încătușeze, s-a grăbit să iasă în briefing și să-și asume reușitele operațiunei înainte ca aceasta să fie pusă în aplicare”, a spus sursa.
Vezi continuare pe Deschide.md
Total
0
Shares
Total
0
Share