Alte știri

Ministrul Economiei a participat la evenimentul de lansare a construcției unui magazin Kaufland în Comrat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a participat la evenimentul de lansare a construcției unui magazin Kaufland în orașul Comrat.

În discursul său, Sergiu Railean a menționat că atragerea investițiilor străine a fost și rămâne o prioritate a Guvernului, având au un rol esențial în accelerarea economiei, dezvoltarea regională, transferul de tehnologie și de know-how.

„Mă bucură faptul că tot mai mulți investitori străini decid să-și lanseze afaceri în țara noastră. Printre aceștia sunt investitorii din România, Marea Britanie, Olanda, Franța, Estonia, Italia, Rusia, Germania. Activitatea lor de succes confirmă încă o dată că Republica Moldova este o destinație din ce în ce mai atractivă pentru investiții, ca urmare a reformelor și politicilor guvernamentale implementate în ultimii ani în diverse sectoare ale economiei naționale. Acest lucru o confirmă și deschiderea celor 2 magazine Kaufland la Chișinău și intenția de lansare a construcției unui magazin în orașul Comrat”, a spus ministrul Railean.

Potrivit ministrului, Compania Kaufland reprezintă o oportunitate pentru producătorii locali de a găsi o interconexiune cu rețelele europene de producție și distribuție, acest fapt oferindu-le posibilitatea de a fi prezenți pe piața Uniunii Europene.

„Compania Kaufland a devenit un exemplu de succes pentru companiile noastre locale, promovând astfel de trend-uri mondiale precum: economia verde, dezvoltarea durabilă, susținerea și angajarea persoanelor cu dizabilități. Existența acordurilor de liber schimb la nivel mondial şi regional, presiunea fiscală redusă, forța de muncă calificată sunt elementele atractive pentru activitatea investițională în regiunea de sud a țării”, a precizat Sergiu Railean.

La evenimentul de lansare au participat Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, CEO Kaufland România și Republica Moldova, Marco Hößl și Bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah.

Citește și: Despre ce a dicutat Igor Dodon cu reprezentanții conducerii Kaufland

loading...

Comments are closed.