Actualitate

Ministrul Educației a cerut directorilor instituțiilor de învățământ profesional-tehnic să asigure securitatea cadrelor didactice și a elevilor în condiții de pandemie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Educației și Cercetării a solicitat managerilor instituțiilor de învățământ profesional-tehnic (IÎTP) să asigure desfășurarea noului an de studii în condiții de maximă siguranță pentru elevi și profesori.

În cadrul unei ședințe de lucru, convocată astăzi, managerii IÎPT au informat conducerea ministerului despre gradul de pregătire a instituțiilor de învățământ profesional tehnic pentru noul an de studii.

Ministrul a cerut ca fiecare instituție să respecte Instrucțiunea privind măsurile de organizare a activității instituțiilor de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional tehnic și superior (publice și private) pentru anul de învățământ 2021-2022, în condiții de siguranță epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Documentul a fost aprobat de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) în ședința din data de 23 august curent.

Ministrul Educației și Cercetării a îndemnat managerii IÎPT să dea dovadă de responsabilitate în procesul de organizare și desfășurarea a noului an de studii și să informeze corect angajații din subordine despre importanța imunizării împotriva COVID-19.

„Avem responsabilitatea de a asigura un mediu sănătos tinerei generații, de aceea, vă rog să oferiți informații corecte despre imunizare. Îndemnați cadrele didactice să se vaccineze, pentru a nu fi obligați să trăim la nesfârșit consecințele pandemiei”, a declarat Anatolie Topală.

loading...

Comments are closed.