Actualitate

Ministrul Educației încurajează vaccinarea cadrelor didactice pentru desfășurarea în siguranță a noului an de studii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Educației și Cercetării a avut ieri o ședință de lucru cu șefii Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), în cadrul căreia s-a discutat despre gradul de pregătire a instituțiilor de învățământ general către începerea noului an de studii 2021-2022.

Șefii OLSDÎ au comunicat despre etapa de pregătire la care se află școlile din subordine și au fost informați de către conducerea Ministerului despre prevederile Instrucțiunii privind măsurile de organizare a activității instituțiilor de învățământ publice și private pentru anul de învățământ 2021/2022, aprobată ieri în cadrul ședinței Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.

Ministrul Anatolie Topală a atenționat șefii OLSDÎ asupra importanței respectării principiilor generale care stau la baza măsurilor descrise în Instrucțiune, cum ar fi: încurajarea vaccinării în rândul cadrelor didactice și nedidactice, asigurarea unui mediu sigur și prietenos pentru elevi ș.a.

„Îmi doresc să desfășurăm procesul educațional din noul an de studii în siguranță, dar pentru a avea rezultatele scontate, vă îndemn să dăm dovadă de solidaritate, implicare, responsabilitate și vă rog să atenționați și managerii instituțiilor de învățământ din subordine ca măsurile de prevenire a răspândirii virusului Covid-19 să fie aplicate și respectate cu strictețe în fiecare școală. Sănătatea noastră și a celor din jur depinde de fiecare dintre noi”, a subliniat ministrul Educației și Cercetării.

loading...

Comments are closed.