Alte știri

Ministrul Educației și Ambasadorul SUA în Moldova au convenit asupra intensificării colaborării moldo-americane în domeniul educației, culturii și cercetării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a avut o convorbire online cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat continuarea proiectelor aflate în derulare, aprofundarea cooperării bilaterale în domeniile educației, culturii și cercetării și desfășurarea procesului educațional la distanță în condițiile răspândirii epidemiei virusului COVID-19.

Ministrul Igor Șarov a mulțumit Guvernului SUA pentru suportul  acordat Republicii Moldova, prin implementarea multiplelor proiecte în domeniile de competență ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și anume: restaurarea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni, valorificarea Rezervației cultural-naturale ,,Orheiul Vechi”, îmbunătățirea infrastructurii școlare și a mediilor de învățare, promovarea tehnologiilor informaționale în educație și cultură, susținerea mobilităților academice pentru elevi, studenți, cadre didactice, cercetători etc.

Totodată, oficialul a vorbit despre acțiunile întreprinse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în contextul suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ. „Provocările înregistrate de Republica Moldova privind implementarea procesului educațional la distanță sunt multiple. Însă, acțiunile noastre sunt îndreptate spre reglementarea cadrului normativ și metodologic de organizare a procesului de instruire la distanță, astfel încât și cei mai dezavantajați elevi, care nu au acces la internet și platforme de învățare online să fie încadrați în acest proces. Un prim pas în acest sens a fost organizarea în parteneriat cu Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” a lecțiilor video de pregătire a elevilor claselor a IX-a și a XII-a pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2020, care sunt difuzate zilnic de către  Compania Națională Teleradio-Moldova”, a afirmat ministrul Igor Șarov.

La rândul său, E.S Dereck J. Hogan i-a urat ministrului Igor Șarov succese în activitate, exprimându-și totodată disponibilitatea aprofundării cooperării moldo-americane în domeniile educației, culturii și cercetării. În context, Ambasadorul a menționat despre stadiul de implementare a proiectului Tekwill la Cahul și Bălți și a proiectului MEDIACOR în incinta Universității de Stat din Moldova.

Citește și: A fost aprobată Metodologia privind organizarea la distanță a procesului educațional al preșcolarilor

loading...

Comments are closed.