Ministrul Energiei, Victor Parlicov s-a întâlnit cu Subsecretarul Christopher W. Smith la Washington

 

Ministrul Energiei, Victor Parlicov s-a întâlnit la Washington cu Subsecretarul adjunct pentru Europa de Est și Afaceri Politice și Regionale în cadrul Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de stat al SUA, Christopher W. Smith.

Cei doi au discutat progresele Republicii Moldova în diversificarea surselor de energie și saltul înregistrat în ultimii ani pe dimensiunea de gaze și energie electrică.

”Am subliniat că Republica Moldova avansează în procesul de edificare a piețelor de energie și integrare în piața europeană, descriind modificările legislative operate recent.

În context, am mulțumit pentru sprijinul oferit de Statele Unite pentru depășirea crizei energetice și diversificarea surselor de energie.

De asemenea, au fost examinate riscurile pentru Republica Moldova și impactul asupra stabilității regiunii transnistrene a expirării contractului de tranzit a gazelor naturale rusești pe teritoriul Ucrainei. Părțile au agreat că este în interesul atât a Republicii Moldova, cât și a Statelor Unite să fie menținută stabilitatea în această regiune și să fie identificate soluții de reintegrare pașnică a Republicii Moldova”, se arată în mesajul lui Parlicov.

Total
0
Shares
Total
0
Share