Alte știri

Ministrul Ion Perju s-a întâlnit cu noul director de țară al IFAD pentru Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, s-a întâlnit, în după amiaza zilei de astăzi, cu noul director de țară al Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) pentru Republica Moldova, Samir Bejaoui și directorul UCIP IFAD, Victor Roșca.

Oficialii au discutat despre ratificarea Acordului privind Programul IFAD VIII sub denumirea ”Talent Retention for Rural Transformation Project”, ce va fi implementat în perioada 2019-2024 și despre procesul de elaborare a Fondului de Garantare a Creditelor în Agricultură. De asemenea, părțile au realizat o retrospectivă a proiectelor comune în derulare, precum și a asistenței financiare acordată de-a lungul anilor pentru Republica Moldova.

Ministrul Ion Perju a salutat noul director de țară al IFAD și i-a mulțumit pentru prima vizită în țara noastră, precum și și-a exprimat recunoștința pentru asistența financiară de circa 124 milioane dolari SUA, acordată de IFAD țării noastre pe parcursul a 20 de ani. De asemenea, oficialul a precizat că în perioada următoare va fi ratificat Acordul privind Programul IFAD VIII, iar la capitolul Fondului de Garantare a Creditelor în Agricultură, ministrul a insistat asupra creării Fondului focusat exclusiv pe sprijinirea segmentului agroalimentar, în vederea asigurării și sporirii unui acces sustenabil la finanțare a producătorilor agricoli.

La final părțile au menționat că  ratificarea Acordului va facilita majorarea investițiilor în sectorul agricol și va spori oportunitățile de dezvoltare a producătorilor și accesul acestora la piețele de desfacere.

Citește și: Activitatea unei întreprinderi de colectare și depozitare a metalelor, din Fundul Galbenei, Hâncești, a fost suspendată

loading...

Comments are closed.