Alte știri

Ministrul Justiției din Guvernul Maiei Sandu despre accidentul de la Buiucani: „Da, tatăl meu este avocatul acelei doamne”

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Da, tatăl meu este avocatul acelei doamne”. Ministra Justiţiei vine cu explicaţii referitor la tatăl său şi şoferiţa care a provocat accidentul de la Buiucani, transmite TVRMoldova.md.

Ministrul Justiţiei Olesea Stamate confirmă că tatăl ei este avocatul şoferiţei care a lovit în plină viteză troleibuzul, în sectorul Buiucani al Capitalei. Ministra neagă însă că tatăl ei ar fi contribuit la soluţionarea cauzelor anterioare, pornite pe numele femeii, după ce aceasta a fost prinsă beată la volan şi condamnată la închisoare.

„Da, tatăl meu este avocatul acelei doamne”, a declarat Olesea Stamate în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Aceasta însă spune că tatăl său o reprezintă doar în ultimul din procesele penale ale femeii, care este un proces desfăşurare şi în care nu s-a luat nicio decizie nici măcar în prima instanţă.

Mai mult, ministra spune că „orice persoană are dreptul la apărare”, acesta fiind un drept consfinţit de Constituţie şi că „ăsta e rolul avocaţilor, de a apăra persoana în instanţa de judecată”.

Ce tine de trecutul penal şi contravenţional al şoferiţei, Olesea Stamate spune că urmează a fi cercetate toate hotărârile de judecată în care este implicate femeia, dar şi toate amenzile contravenţionale.

Întrebată cum se face că şoferiţa a scăpat de fiecare dacă, chiar dacă a fost depistată în stare de ebrietate la volan şi încălcând limita de viteză de mai multe ori, ministra justiţiei spune că aceasta „nu a scăpat” şi că acesteia i-a fost retras dreptul de a conduce pentru doi ani.

„În cadrul acestor doi ani ea a condus. A cui este vina? A avocatului? A judecătorului? Următorul process penal a fost pornit când a fostprinsă în stare de ebrietate fără permis de conducere şi a primit 6 luni de închisoare. Ea nu a scăpat de pedeapsă”, a explicat Stamate.

La capitolul soluţii, ministra spune că, persoanele prinse în stare de ebrietate la volan ar trebui să le fie retras dreptul de a conduce pe o perioadă mai lungă, 5 ani, spre exemplu, şi că aceasta ar trebui să fie pedeapsa pentru astfel de încălcări, nu amenzi.

loading...

Comments are closed.