Ministrul lui Plahotniuc, numit consilier prezidențial de către Igor Dodon

Ministrul lui Plahotniuc numit consilier prezidențial de către Igor Dodon, guvernul filip pdm, partidul democrat din moldova, ion chicu ministrul finantelor, republica moldova, rusia moldova, 

Fostul ministru al Finanțelor din Guvernul Filip, Ion Chicu, a fost numit astăzi consilier prezidențial al lui Igor Dodon. Informația a fost făcută publică însăși de șeful statului pe pagina sa de facebook.

“Am avut astăzi o întrevedere cu dl Ion Chicu, specialist în domeniul finanțelor publice, ex-ministru al finanțelor.

De mai multe ori am apreciat public eforturile dumnealui menite să sporească eficiența sistemului bugetar-fiscal, bazîndu-mă, inclusiv, pe conlucrarea pe care am avut-o în perioada 2005-2009 în echipă cu Dna Greceanîi. Experiența obținută în acea perioadă, dar și activitatea dlui Chicu în cadrul Băncii Mondiale pe parcursul a mai multor ani, au fost raționamentele pentru care am acceptat fără echivoc numirea sa în decembrie 2018 în funcția de ministru. În pofida mai multor provocări pentru domeniul bugetar în această perioadă, Dl Chicu împreună cu echipa de profesioniști din cadrul Ministerului Finanțelor, a reușit să mențină stabilitatea sistemului bugetar-fiscal”, a scris Dodon.

Șeful statului a spus că a discutat despre provocările pentru sistem legate de specificul anului 2019, inclusiv necesitatea promovării unor politicii bugetar-fiscale pentru sporirea competitivității economiei noastre, implementarea cu succes a legii salarizării în sectorul public, alte reforme stringente pentru sistemul financiar-bancar al țării.

“Avînd în vedere experiența pe care o are în aceste domenii, integritatea, dar și necesitatea atragerii specialiștilor notorii în serviciul statului și societății, i-am propus dlui Chicu să accepte funcția de Consilier al Președintelui Republicii Moldova. Lucrurile bune trebuie continuate în țară, iar analiza obiectivă a erorilor și lacunelor trecutului este factorul determinant pentru succes în viitor.

Țara are nevoie de profesioniști consacrați, integri și devotați statului Republica Moldova! Mă bucur că dl Chicu a acceptat această propunere”, a punctat Dodon.

Amintim că Ion Chicu a fost propus în funcția de ministrul al Finanțelor în decembrie 2018 la propunerea liderului PDM Vlad Plahotniuc, după ce fostul ministrul Octavian Armașu a plecat din guvern, devenind guvernator la Banca Națională. Chicu a fostul unul din miniștri din Guvernul Filip care nu recunoștea noul Guvern în frunte cu Maia Sandu votat de alianța ACUM-PSRM pe 8 iunie 2019.

Ultima poza a Guvernului Filip (14 iunie 2019): Ion Chicu este al treilea ministru din partea stângă

Briefing de presă susținut de Prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip, pdm plahotniuc, partidul democrat, fapte nu vorbe, democratie moldova, guvernul filip, 

Total
0
Shares
Total
0
Share