Ministrul Mediului a avut o întâlnire cu echipa de silvicultori de la Nisporeni Silva

Ieri, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a avut o întâlnire cu echipa de silvicultori de la Nisporeni Silva pentru a discuta despre implicarea acestora în Programul național de împădurire. Ministrul a apreciat eforturile depuse de pădurarii de aici, care au crescut în pepinieră peste 2,5 milioane puieți, majoritatea fiind utilizați în cadrul Programului.

În urma discuțiilor, s-a convenit ca Ministerul și Întreprinderea Silvică să ofere suport primăriilor pentru a-și înregistra pădurile ca fond forestier. Multe primării dețin terenuri care au fost împădurite în trecut, dar care figurează în continuare ca terenuri degradate sau agricole. Această înregistrare va permite autorităților locale să-și protejeze suprafețele împădurite și să evite situațiile în care acestea ar putea fi preluate de persoane cu interese divergente.

Ministrul Lazarencu a subliniat importanța înregistrării tuturor terenurilor împădurite pentru a avea o imagine reală asupra situației pădurilor din țară. Acest lucru va contribui la creșterea coeficientului de împădurire a țării și la o gestionare mai eficientă a spațiilor forestiere.

Total
0
Shares
Total
0
Share