Alte știri

Ministrul Nicu Popescu a avut întrevederi la New York cu omologii săi din Polonia, Luxemburg și Croația

Pinterest LinkedIn Tumblr

26 septembrie 2019, New York – Cooperarea pe dimensiunea bilaterală și multilaterală, agenda de reforme și integrarea europeană a Republicii Moldova dar și menținerea unui dialog constant au fost principalele subiecte abordate ieri în discuțiile ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu cu omologii săi din Polonia, Luxemburg și Croația, în marja Adunării Generale a ONU.

Întâlnirea cu omologul polonez, Jacek Czaputowicz a fost un bun prilej de a trece în revistă agenda europeană a Republicii Moldova dar și caracterul constructiv al dialogului politic intens moldo-polon, precum și cooperarea foarte bună între ambele țări atât în plan bilateral, cât și în plan multilateral, inclusiv în cadrul ONU. Nicu Popescu a adus mulțumiri Guvernului Poloniei pentru susținerea constantă a parcursului european al țării noastre și asistența prețioasă acordată în continuarea reformelor, inclusiv pentru sprijinul financiar oferit în cadrul Programului de Asistență pentru Dezvoltare.

În cadrul discuției cu ministrul afacerilor externe din Luxemburg, Jean Asselborn a fost abordat stadiul actual al relațiilor dintre ambele țari, precum și o serie de subiecte de pe agenda bilaterală. S-a vorbit despre valorificarea potențialului real al relațiilor dintre cele două state, prin intensificarea dialogului politico-diplomatic a contactelor la nivel sectorial. Ministrul moldovean a ținut să mulțumească pentru asistența tehnică și financiară substanțială acordată țării noastre în promovarea reformelor și proiectelor sociale. În același timp, interlocutorii au vorbit și despre modalitățile prin care guvernul luxemburghez poate sprijini în continuare reformele în diverse domenii și, totodată, parcursul european al Republicii Moldova.

Discuțiile cu omologul croat, Gordan Grlić Radman s-au axat pe continuarea agendei de reforme, interesul țării noastre de a împărtăși experiența croată în procesul de aderare la UE dar și posibile priorități în contextul preluării de către Croația în 2020 a președinției Uniunii Europene. Totodată, șeful diplomației moldovenești a vorbit despre posibilitatea reducerii tarifelor de roaming și a lansat o invitație ministrului Gordan Grlić Radman de a efectua o vizită în Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.