Actual

Ministrul Oleg Țulea a participat la Reuniunea anuală a miniștrilor afacerilor externe din statele Inițiativei Central-Europene

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Oleg Țulea a participat în format de videoconferință la Reuniunea anuală a miniștrilor de externe din statele Inițiativei Central-Europene (ICE), organizată de Președinția Muntenegrului și Secretariatul Executiv al organizației.

Agenda reuniunii a cuprins dezbateri privind principalele provocări cu care se confruntă cele 17 state membre ale ICE în contextul crizei provocate de pandemia COVID-19. În cadrul ședinței, au fost analizate măsurile ce urmează a fi implementate la nivel național și regional, în special în susținerea eforturilor de minimalizare a impactului pandemiei și demersurilor de redresare socio-economică din regiune.

În intervenția sa, ministrul Oleg Țulea a subliniat nivelul înalt al solidarității partenerilor străini și a reliefat sprijinul Republicii Moldova pentru extinderea dialogului multisectorial în cadrul formatului de cooperare oferit de ICE. Totodată, șeful diplomației moldovene a exprimat aprecierea pentru inițiativele lansate în cadrul ICE, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, menite să contribuie la contracararea efectelor pandemiei.

La finele întrunirii, participanții au adoptat Decizia privind bugetul Fondului de cooperare ICE 2021 şi Decizia privind extinderea Președinției ICE a Muntenegrului în 2021.

Citește și: Soluționarea conflictului transnistrean, discutată de ministrul Oleg Țulea cu omologul său suedez

loading...

Comments are closed.