Ministrul român al Apărării: România susține Moldova, dar respectă neutralitatea sa

Republica Moldova are o cooperarea militară strânsă cu România, doar că guvernul român respectă statutul de neutralitate al statului vecin. Declarația a fost făcută de ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, în cadrul unui interviu pentru Digi24.ro

„În clipa în care vorbim de Moldova, vorbim de un partener de suflet al României, deci relația între noi și Republica Moldova este una care, pe de-o parte, este cunoscută la nivel internațional și pe de altă parte s-a format firesc. Iarna trecută, Moldova avea probleme la aprovizionarea cu energie. Faptul că guvernul României s-a implicat atât de bine și atât de mult pentru a soluționa această criză și putem lega și de aspirațiile europene pe care le are R. Moldova, având statutul de țară candidat și probabil că știți că România este țara care face cea mai mare acțiune de promovare a Moldovei”, a declarat oficialul român.

Întrebat despre ce face România pentru R. Moldova în domeniul militar, Tîlvăr a spus că Republica Moldova are statutul de țară neutră din punct de vedere militar, și România, așa cum a făcut dintotdeauna, respectă dreptul internațional și acest statut.

„Asta nu înseamnă că din punct de vedere bilateral nu am avut elemente de cooperare – echipamente neletale pe care le-am oferit Moldovei, eu însumi am fost acolo și relația mea cu ministrul Apărării din Moldova ține de firesc – ne întâlnim foarte des. Apoi, avem elemente care țin de pregătire care se fac în comun. Avem elemente de sprijin, Moldova fiind un stat care se află în prim-planul acțiunilor hibrid ale Rusiei, care nu e încântată de parcursul european al Moldovei”, a conchis ministrul român al Apărării.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share