Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu anunță de câte teste dispune Republica Moldova, la ora actuală

Laboratoarele din R. Moldova au efectuat, pe parcursul zilei de luni, 367 de teste pentru COVID-19, în condițiile în care zilele trecute numărul probelor preluate se ridicase la peste o mie în doar 24 de ore.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a explicat această cifră prin faptul că laboratoarele private nu au efectuate ieri teste.

Dumbrăveanu a dat asigurări că Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) dispune în prezent de peste 90 de mii de teste pentru noul coronavirus.

Potrivit sursei citate, în primul rând sunt testate persoanele suspecte și care întrunesc criteriile stabilite de specialiști pentru eventualii bolnavi de COVID-19.

De asemenea, după ce ANSP a primit cele 80 de mii de kit-uri procurate din China, la mai bine de o lună și jumătate de la primul caz înregistrat în R. Moldova, a demarat testarea masivă în focarele de coronavirus.

Ministra a mai adăugat că cele 196 de mii de viziere și 15 mii de măști din lotul de 100 de mii, mărfuri procurate din bani publici și depozitate până la efectuarea tuturor procedurilor vamale, au fost deja deblocate și distribuite angajaților din sfera medicinei primare.

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, prețul final al unei viziere, anunțat inițial ca fiind de 55,14 lei, va coborî la 30,74 de lei.

Citește și: Un medic din Republica Moldova va prelua conducerea unui spital din Suceava

Total
0
Shares
Total
0
Share