Alte știri

Ministrul Țulea a participat la reuniunea informală a Miniștrilor Afacerilor Externe ai Statelor participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Oleg Țulea a participat la Reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe ai statelor participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP) dedicată consolidării cooperării în Europa de Sud-Est în contextul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19. Reuniunea este organizată sub mandatul Republicii Turcia, care deține Președinția în exercițiu a SEECP. 

Șefii delegațiilor naționale au abordat modalitățile de consolidare a cooperării regionale în vederea depășirii crizei generate de pandemia COVID-19, iar reuniunea a oferit, de asemenea, posibilitatea trecerii în revistă a ultimelor evoluții înregistrate în procesul integrării europene din regiunea sud-est europeană.

În discursul său, ministrul Oleg Țulea a exprimat aprecierea pentru modul în care Președinția turcă își exercită mandatul în cadrul SEECP într-o perioadă marcată de multiple provocări și dificultăți. Subliniind că SEECP şi-a demonstrat relevanța ca for politic de dialog în regiune, șeful diplomației moldovene a precizat că Republica Moldova va susține în continuare promovarea unei agende sectoriale cu accent pe obținerea rezultatelor tangibile și inclusive pentru statele participante, care să contribuie la avansarea proceselor de integrare europeană.

Citește și: Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova începând cu 9 noiembrie

loading...

Comments are closed.