Externe

Mișcare îngrijorătoare a Rusiei: Sute de mii de militari, mii de tancuri și avioane sunt pregătite!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Manevrele ‘Vostok-2018’, preconizate să aibă loc în centrul şi estul Rusiei între 11 şi 15 septembrie – de o anvergură fără precedent după 1981 -, nu sunt îndreptate împotriva NATO, a declarat joi ministrul apărării adjunct rus, general-colonelul Aleksandr Fomin, într-o întâlnire cu ataşaţi militari străini pe care Moscova i-a convocat pentru a-i încredinţa că aplicaţiile sale au o natură pur defensivă şi nu sunt îndreptate împotriva altor ţări, potrivit RIA Novosti.

‘Aceste manevre nu sunt îndreptate împotriva altor ţări şi corespund doctrinei noastre militare, una defensivă’, a insistat în aceeaşi întâlnire şeful Statului Major rus, generalul Valeri Gherasimov.

La aceste aplicaţii, cele mai ample din ultimele patru decenii, vor participa circa 300.000 de militari, zeci de mii de vehicule blindate, între care 36.000 de tancuri, avioane, elicoptere şi drone. La acestea se adaugă 80 de nave de război şi vase de sprijin. Într-una dintre etape vor participa şi unităţi din China şi Mongolia.

Generalul Gherasimov a specificat că vor participa trupele districtelor militare Centru şi Est, Flota rusă a Nordului şi forţe aeropurtate, precum şi o parte din aviaţia strategică rusă pe distanţe lungi.

În acelaşi timp, şeful Statului Major rus a remarcat că astfel de manevre nu s-au mai desfăşurat în Rusia de la aplicaţiile ‘Zapad-1981’, după ce anterior invocase dimensiunea ‘fără precedent a acestora în ceea ce priveşte teritoriul de desfăşurare şi numărul trupelor implicate’.

Manevrele ‘Zapad-1981’ au cuprins un spaţiu între 550 şi 650 de kilometri, implicând 20 de divizii, peste 100.000 de militari şi peste 1.000 de avioane şi elicoptere.

loading...

Comments are closed.