Misterul păcurii îngropate la Termoelectrica a fost dezvăluit: S-ar fi spart o conductă

Din ancheta de serviciu s-a stabilit că a fost o fisură la o conductă și s-a scurs o cantitate de păcură amestecată cu abur. Incidentul a avut loc în noaptea dintre 7 și 8 noiembrie 2022. Este vorba de o cantitate de 100-200 kg. E o pierdere tehnologică nesemnificativă, a comentat Iurie Razlovan scandalul cu păcura îngropată, scrie Bani.md

„Cum a fost gestionată problema e o altă poveste. Păcura trebuia colectată și depozitată după care reciclată, lucru care nu s-a întâmplat. Acum este colectată în saci. Urmează să identificăm un agent economic pentru a fi reciclată. Înțelegem că lucrurile nu au mers bine. Trei persoane vor fi sancționate cu funcții de răspundere. Am achitat deja și amenda stabilită de Inspecția mediului”, a punctat Razlovan.

Referindu-se la cantitatea și calitatea păcurei, directorul întreprinderii a menționat că, potrivit documentelor contabile, toată cantitatea de păcură achiziționată a fost utilizată, iar calitatea poate fi confirmată prin certificate conform caietului de sarcini. „Dacă au fost documentele trucate trebuie să lucreze alte instituții”.

În data de 20 iulie, a izbucnit un scandal după ce liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a difuzat imagini cum la Termoelectrica s-ar fi procurat din banii publici păcură scumpă, dar de calitate proastă și a fost îngropată.

Total
0
Shares
Total
0
Share