Mitropolia Moldovei afirmă că preotul care a organizat excursia la Poceaev nu are dreptul să facă slujbe

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove s-a autosesizat asupra cazului de infecție cu COVID-19 a unui preot din raionul Ștefan Vodă, care a vizitat o mănăstirea din Ucraina împreună cu 28 de enoriași, și a venit cu o reacție publică.

„În urma verificării identității persoanei din Ștefan Vodă, Direcția mitropolitană a constatat că acest individ nu face parte din clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova, prin urmare, nu are nici un drept legal de a desfășura activități în cadrul Bisericii”, se menționează într-un comunicat emis de Mitropolie.

Totodată, Mitropolia Chișinău precizează că în mănăstirea Lavra Poceaev nu au fost înregistrate cazuri de infecție cu coronavirus. Mai mult, pe pagina oficială a Mitropoliei a fost postată și o bucată dintr-un comunicat emis de slujitorii mănăstirii Lavra Poceav, în care sunt criticați jurnaliștii ce scriu știri despre acest caz.

„În sfânta noastră mănăstire slujbele se săvârşesc în regim obişnuit; nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu coronavirus. Le amintim jurnaliștilor care se grăbesc să distribuie știri fără să le verifice în mod corespunzător, că există asemenea noţiuni ca responsabilitatea și conștiința. Furnizarea de știri despre viața religioasă în acest context nu îi va îndepărta pe credincioși de biserică şi de participarea la slujbe, ci dimpotrivă va intensifica nemulțumirea și neîncrederea față de autorități, pentru că oamenii vor crede că acest guvern încearcă să influențeze conștiința oamenilor, să-i împiedice să meargă la biserică.” se menționează în comunicat.

Reamintim că, preotul din Ștefan Vodă, împreună cu 28 de enoriași, a plecat la o mănăstire din Ucraina pe 9 martie și a revenit pe 14 martie.

„Au fost supuși testului persoanele care au prezentat simptome. Soția preotului a fost testată negativ, iar copii acestora sunt la bunei”, a precizat Nicolae Ceban, secretarul Comisiei situații excepționale din raionul Ștefan Vodă.

La momentul de față, preotul este internat la spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău.

Citește și: Incendiu puternic în apropiere de lacul de la Dănceni

Total
0
Shares
Total
0
Share