Social

Mitropolia Moldovei cere administrației capitalei să nu permită desfășurarea marșurilor minorităților sexuale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mitropolia Moldovei îndeamnă autorităţile Chişinăului să nu permită desfăşurarea Marşului Solidarităţii „Fără frică”, pe care comunitatea LGBT planifică să-l desfăşoare pe 19 mai în cadrul celei de-a XVII ediţie a festivalului reprezentanţilor minorităţilor sexuale Moldova Pride 2018.

Într-o scrisoare a Mitropolitului Chişinăului şi Întregii Moldove, Vladimir, către conducerea municipiului, citată de agenţia INFOTAG, această acţiune este calificată drept „un atentat la moralitate, la instituția sacră a familiei și un pericol pentru generațiile tinere”.

Această parada a minorităților sfidează în mod abuziv şi public valorile majorității societății noastre, care se numără a fi în proporție de 98% creștini ortodocși – păstrători ai învățăturii Sfintei Evanghelii, conform căreia căsătoria poate fi fondată numai de către un bărbat și o femeie, și nu între persoane de același gen”, se arată în scrisoare.

Mitropolitul îndeamnă autorităţile municipale „să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, care inundă din ce în ce mai accentuat plaiul nostru”.

El se întreabă dacă „protecția „drepturilor private” a acestei minorități poate fi atinsă prin umilirea și călcarea în picioare a sentimentelor morale ale vastei majorități a cetățenilor noștri ortodocși”.

După cum a informat anterior INFOTAG, festivalul minorităţilor sexuale, care se va desfăşura în perioada 16-20 mai, este desfăşurat de organizaţia nonguvernamentală „Genderdoc-M”, care apără şi promovează drepturile LGBT în Moldova. La deschiderea festivalului au fost invitați Ambasadorii Marii Britanii, SUA, Suediei și Olandei. De asemenea, la deschidere sunt așteptaţi să participe şi deputaţi ai Parlamentului European. Pe 17 mai, pentru participanții la festival va avea loc o excursie cu autocarul, pe 18 mai – conferința regională LGBT, iar pe 19 mai – marșul, care se va încheia cu un târg.

În 2017, marșul, care s-a desfăşurat cu protestul a mii de cetăţeni ai Moldovei, s-a încheiat cu blocarea coloanei și fuga activiștilor şi susţinătorilor homosexualilor.

loading...

Comments are closed.