Alte știri

Mitropolia răspunde: Va fi adusă sau nu lumina sfântă din Ierusalim în acest an

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentantul Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove a declarat că este încă prea devreme pentru a vorbi despre modul în care va fi sărbătorit Paștele în Moldova.

Lumina Sfântă în acest an nu va fi adusă în Moldova din Ierusalim din cauza pandemiei de coronavirus. Despre acest lucru a declarat pentru Sputnik Moldova, secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Ceibaș.

„În acest an, Mitropolia Moldovei nu va organiza o delegație care să meargă în Ierusalim, din cauze obiective legate de situația actuală, pentru că nu putem asigura logistic acest lucru în circumstanțele date. În acest an vom prăznui fără a ne bucura de acest eveniment, așa cum a fost timp de 17 ani la rând când era adusă Lumina Sfântă”, a declarat părintele Vadim Cheibaș.

Potrivit lui, este încă prea devreme ca să vorbim despre felul în care va fi prăznuit Paștele în Moldova în acest an.

”Mai este vreme până la Paști. Ne punem nădejdea în mila Domnului, că toate se vor calma și va fi posibil ca să sărbătorim ca de obicei”, a subliniat Cheibaș.

Pogorârea Luminii Sfinte este o minune care se întâmplă în fiecare an în ajunul Paștelui Ortodox în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Anul acesta credincioșii vor sărbători Învierea lui Hristos pe 19 aprilie.

Citește și: Telenești: Zeci de păsări au ars într-un incendiu la o fermă de pui

loading...

Comments are closed.