Mitropolitul Vladimir a convocat o şedinţă la care a chemat toţi preoţii după ce mai mulți dintre ei i-au cerut să se dezică de patriarhia rusă

Mitropolitul Vladimir a convocat joi o ședință cu preoții şi stareții mănăstirilor din Moldova. Se întâmplă după ce mai mulți clerici i-au cerut să se dezică de patriarhia rusă și să treacă mitropolia la Biserica Ortodoxă Română, scrie Realitatea.md

Declarația a fost făcută de părintele Pavel Borşevschi în studioul Jurnal TV.

Conform lui, după ce toţi preoţii, cu excepţia unui singur cleric, din sectorul II al protopopiatului de Chișinău fac parte 30 de biserici din sectorul Botanica, dar și din satele Sângera, Revaca, Băcioi, Străsiteni și Brăila, au cerut ca Biserica Ortodoxă din Moldova să treacă la Patriarhia României.

„Când a primit scrisoarea, mitropolitul nu ne-a spus nici da, nici nu, ci a hotărât să ne convoace joi pe toți protopopii și stareții de mănăstiri, pentru a discuta această problemă. Nu cred că el are motive pentru a nu fi de acord cu noi, reieșind din scrisoarea sa către patriarhul Kirill și având în vedere că această opinie nu e doar a noastră, a preoților, ci și a comunității religioase, pe care o păstorim”, a relatat Pavel Borșevschi.

Pe 5 septembrie, în spațiul public a apărut o scrisoare a mitropolitului Vladimir către patriarhul Kiril, în care se menționa că poporul din Moldova are rădăcini latine și că divizarea de spațiul românesc a fost una artificială. Drept urmare, cei doi ar fi avut o discuție dură, cu ușile închise.

La scurt timp după ce s-a aflat despre adresarea mitropolitului Moldovei către patriarhul rus, mai mulți clerici au anunțat că vor să treacă de la Mitropolia Moldovei la Patriarhia Română.

Total
0
Shares
Total
0
Share