Politic

Mobilizare maximă – cerința lui Filip în legătură cu situația meteo nefavorabilă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat în dimineața zilei de astăzi ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, în legătură cu situația meteo nefavorabilă.

„Ȋn ṣedinṭa de urgenṭă a Comisiei pentru Situaṭii Excepṭionale, am cerut tuturor responsabililor să acṭioneze imediat acolo unde sunt probleme cauzate de condiṭiile meteo nefavorabile. Autoritățile și instituțiile monitorizează starea drumurilor, a traficului și aprovizionarea cu electricitate ṣi sunt pregătite de intervenṭie rapidă. Ministerul de Interne a creat trei celule de criză – Nord, Centru ṣi Sud, iar polițiștii sunt mobilizați pentru a acorda tot suportul, inclusiv pentru deplasarea fără probleme a autobuzelor care transportă copii la instituțiile de învățământ”, a scris pe facebook Pavel Filip.

În dimineața zilei, erau deconectate parțial de la energia electrică peste 200 de localități. Pavel Filip a cerut să fie luate măsuri urgente pentru reconectarea localităților la curent. Totodată, Premierul a solicitat să se intervină la nivel de politici și de reglementare, astfel încât furnizorul de energie electrică- Gas Natural Fenosa să intervină rapid și eficient pentru lichidarea defecțiunilor și reluarea livrării de energie electrică.

De asemenea, Prim-ministrul a cerut autorităților să aibă o comunicare cât mai bună, astfel încât cetățenii să fie informați în cazul unor blocaje pe trasee. „Prioritatea numărul unu sunt oamenii și trebuie să le acordăm tot sprijinul necesar”, a accentuat Pavel Filip. Persoanele aflate în dificultate pot apela numărul de urgență 901.

loading...

Comments are closed.