Moldelectrica a dezmințit o știre apărută în presa PAS

Moldelectrica

În legătură cu informațiile apărute recent în presa afiliată PAS, Î.S. „Moldelectrica” a dezmințit afirmațiile conform cărora întreprinderea se confruntă cu probleme financiare și ar solicita amânarea reducerii tarifului din acest motiv.

”Articolul publicat de către portalul media a parafrazat un aliniat din scrisoarea de intenție adresată ANRE.

Subliniem că Î.S. „Moldelectrica” nu înregistrează probleme financiare, iar solicitarea de menținere a tarifului este argumentată de necesitatea deținerii unui fond de rulment care va asigura flexibilitatea în achitările reciproce a dezechilibrelor în excedent și deficit cu participanții la piață.

În aceeași ordine de idei, în legătură cu aprobarea noii metodologii de calcul a tarifului pentru transportul energiei electrice, până în februarie, în calitate de Operator de Sistem și de Transport al energiei electrice, vom prezenta calculele noastre conform noii metodologii de calcul aprobate de ANRE. În opinia noastră, până la aprobarea cheltuielilor de bază și a noilor calcule, nu considerăm oportună revizuirea tarifului. Această poziție a fost comunicată și ANRE, iar noi suntem hotărâți să colaborăm în vederea găsirii celor mai eficiente soluții pentru toate părțile implicate.

Î.S. „Moldelectrica” își menține angajamentul față de transparență și corectitudine în toate acțiunile sale, iar această dezinformare nu reflectă situația reală a companiei noastre”, este precizarea companiei.

Total
0
Shares
Total
0
Share