Moldova – Franța: Care sunt șansele tricolorilor la un rezultat pozitiv în cel mai important meci al anului pentru fotbalul autohton?

moldova franta, nationala moldovei de fotbal, federatia moldoveneasca de fotbal, arena zimbru

Vineri, 22 martie, pe stadionul Zimbru din Chișinău va avea loc poate cel mai așteptat meci al anului pentru microbiștii moldoveni, echipa țării noastre va întâlni campioana mondială, Franța. Meciul va începe la ora tradițională 21.45, biletele fiind vândute din primele zile de la apariția acestora la casele FMF.

La prima vedere, șansele echipei noastre sunt nule,acest lucru îl spun și casele de pariuri. De exemplu compania bet365.com oferă un coeficient de 21.00 pentru victoria Republicii Moldova,  8.00 pentru un egal și doar 1.12 pentru o victorie a cocoșilor galici.

Un astfel de lot precum al Franței care include staruri ca Mbappe, Pogba, Griezman, Giroud nu ar trebui să aibă probleme cu Epureanu și Koșelev. Aceasta este prima întâlnire dintre cele două echipe, deci nu putem trage concluzii din acest punct de vedere. Putem însă să facem o paralelă cu alte meciuri ale Franței cu echipele din fosta URSS la etapa preliminarilor pentru campionatul european și mondial.

Mai jos vă prezentăm istoricul întâlnirilor și vă invităm să vă expuneți, există șansa ca țara noastră să realizeze un rezultat surprinzător?

Cele mai multe meciuri din statele post sovietice contra Franței le-a avut selecționata Republicii Belarus. Aceștia au avut 6 meciuri, dintre care o victorie surprinzătoare pe terenul francezilor în data de 3 septembrie 2010, cu scorul de 1-0, două rezultate de egalitate și trei înfrângeri.

Lituania a disputat 4 meciuri cu Franța. Toate cele patru meciuri s-au sfârșit cu victoria vest-europenilor. Ucraina a avut rezultate foarte bune contra francezilor. Aceștia au reușit trei rezultate de egalitate și au fost învinși odată de francezi în campaniile pentru mondiale și europene.

Rezultate foarte bune le-a avut și Rusia. Între cele două echipe au avut loc doar 2 meciuri, însă ambele au fost pline de goluri. Astfel, primul meci desfășurat în Rusia s-a sfârșit cu scorul de 3-2 pentru Franța, iar meciul retur desfășurat la Paris, s-a sfârșit cu același scor, 3-2 doar că în favoarea rușilor.

Totodată, au mai desfășurat câte două meciuri, selecționatele Armeniei și a Azerbaijanului, dar care s-au sfârșit nefast pentru statele din Caucaz. Mai mult de atât, Azerbaijanul a reușit chiar un rezultat record, au pierdut cu scorul de 10-0 în campania de calificare pentru campionatul european din anul 1996.

În concluzie putem spune că șansele țării noastre la o victorie sunt foarte mici, dar istoria ne învață că rezultate surpinzătoare există, acestea se pot întâmpla și în cazul acestui meci.

Total
0
Shares
Total
0
Share