Oficial

Moldova, măsuri de precauție împotriva coronavirus: Ministrul de Interne în vizită la Aeroportul Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Răspândirea rapidă a noului coronavirus în întreaga lume a pus pe jar autoritățile de la Chișinău. Ministrul Afacerilor Interne vrea să se asigure de realizarea acțiunile de prevenire impuse.

O inspecție inopinată la Aeroportul Internațional Chișinău a efectuat în seara zilei de ieri ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, împreună cu șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza.

Serviciul de presă al Poliției de Frontieră informează că cei doi au verificat în ce măsură se realizate acțiunile de prevenire a răspândirii virusului de tip nou.

„În toate punctele de trecere au fost lipite afișe informative cu măsurile de precauție, iar după autorizarea trecerii frontierei de stat cetățeanul primește, odată cu actul de călătorie și un pliant cu unele recomandări în cazul în care se îmbolnăvește în timpul călătoriei”, este precizat în comunicatul de presă.

Pavel Voicu a inspectat și cabinele de control, a examinat condițiile de muncă, modul de organizare a activității, echipamentul utilizat, care este procedura de control special și cum sunt verificate bagajele de mână, unde se află camera pentru cetățenii care solicită azil și alte încăperi aflate în gestiunea instituției de frontieră.

Amintim că Autoritatea Aeronautică Civilă a emis o dispoziție prin care obligă companiile aeriene să asigure cu echipament de protecţie individuală pasagerii şi personalul aeronautic navigant/nenavigant și personalul care activează pe Aeroportul Internațional Chișinău.

De precizat, Organizația Mondială a Sănătății a declarat joi că epidemia de coronavirus reprezintă o urgență medicală globală.

Sursa: sputnik.md

Comments are closed.