Moldova nu a înregistrat astăzi cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19

În Republica Moldova, conform situației de la ora 9:30, nu au fost înregistrate cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19. Anunțul a fost făcut sâmbătă de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sănătății, Viorica Dumbărveanu, după ședința Punctului Focal.

Astfel, numărul infectărilor confirmate rămâne același – de 199. 143 de cazuri sunt datorate transmiterii locale, iar în 56 de cazuri boala a fost contactată peste hotarele Republicii Moldova.

Ministrul a menționat că, în scopul scoaterii presiunii existente pe sistemul de sănătate din Chișinău, vor fi incluse în tratarea pacienților cu COVID-19 și spitalele din Bălți, Comrat și Cahul. “Activarea acestor instituții va reduce presiunea existentă pe sistemul medical din capitală”, a spus Dumbrăveanu.

Oficialul a adăugat că se înregistrează progrese în tratamentul unor bolnavi și că astăzi vor fi externate șase persoane.

În contextul zilelor libere declarate de Comisia pentru Situații Excepționale, Dumbrăveanu a solicitat populației să stea acasă.

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat, după şedinţa de joi a Comisiei, că angajații din sectorul bugetar vor avea nouă zile libere, începând cu 28 martie şi până pe 5 aprilie.

Citește și: SUA donează Moldovei un ajutor medical în valoare de 1,2 milioane de USD

Total
0
Shares
Total
0
Share