Moldova va avea colegiu cu specializări în domeniul IT, după model austriac

La Chişinău va fi deschis un colegiu în domeniul electronicii și informaticii. Noua instituție va oferi programe de formare profesional-tehnică în conformitate cu standardele austriece, urmând să-și înceapă activitatea în 2025.

Proiectul este implementat cu sprijinul financiar al Austriei. Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun și omologul său austriac Martin Polaschek au semnat astăzi un Memorandum de înțelegere între cele două ministere.

Instruirea în cadrul colegiului austriac va avea loc predominant în limba germană, dar în același timp vor fi cursuri în limba română și limba engleză. Specializarea va fi informatică și microelectronică, iar absolvenții vor obține o diplomă recunoscută în Austria, în întreaga UE și în Republica Moldova. Instituția va fi construită lângă Zona Economică Liberă Bălți din Chișinău, pe strada Miorița 5.

Noul colegiu va contribui la internaționalizarea sistemelor educaționale din ambele țări, va promova competențele profesionale ale cadrelor didactice din țara noastră și va sprijini integrarea Republicii Moldova în spațiul educațional european.

Total
0
Shares
Total
0
Share