Moldova va mai pierde încă un dosar la CEDO

Moldova la CEDO, Ruslan Codreanu
 

 Candidatul independent la șefia Primăriei Municipiului Chișinău, exclus din cursa electorală, Ruslan Codreanu, consideră că Republica Moldova va mai pierde un dosar la CEDO.

Moldova va mai pierde încă un dosar la CEDO. După cum am spus, noi nu ne oprim.” a scris pe pagina sa de facebook fostul Primar Interimar al municipiului Chișinău.

Ruslan Codreanu spune că mai mulți experți electorali consideră că a fost scos ilegal din cursă și că ar exista deja rapoarte internaționale și ale societății civile pe acest subiect.
Misiunile Internaționale de Monitorizare a alegerilor (Consiliul Europei, ENEMO) au constat că mi-a fost refuzată înregistrarea atât mie, cât și altor independenți, din cauza unor erori formale minore și a unor interpretări variate ale legii.” declară Codreanu.
Candidatul independent, exclus din cursa electorală anunță că lucrează împreună cu avocații la cererea pe care să o adreseze la CEDO și e convins că vor avea câștig de cauză.

Și dacă tot reforma justiție este atât de trâmbițată de actuala guvernare, ca cetățean, îmi apare o întrebare – împotriva judecătorilor care au pronunțat sentințe pierdute la CEDO se iau măsuri? Dacă tot avem peste 350 dosare pierdute, avem poate și un top al judecătorilor care au acționat cu rea credință și neglijență, la ordine politice, când au pronunțat sentințele? Statul ce face cu ei? A răspuns cineva pentru milioanele pierdute la CEDO?
Moldova a pierdut și va pierde dosare într-o veselie la CEDO, dar pe nimeni văd că nu deranjează acest fapt – nici pe autorități, nici pe judecători și nici pe actuala alianță care nu schimbă nimic. Sistemul judecătoresc continuă să fie selectiv și subordonat clasei politice. Dar toți dorm liniștiți – din cursă am fost scos, jocurile lor merg mai departe. Faptul că există Curtea Europeană pentru Drepturile Omului nu-i interesează, pentru că nu vor plăti ei, dar va plăti bugetul de stat. Adică tot din buzunarele noastre se plătește o dată salariile lor, a doua oară despăgubirile pentru dosarele pierdute la CEDO.”
spune Ruslan Codreanu.

Ex-Primarul Interimar al capitalei, promite că banii care-i va primi drept despăgubire îi va dona unei Grădinițe-Creșă din Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share