Moldova va primi peste 100 mii de euro din partea Suediei pentru lupta cu dezinformarea în alegeri

 

Moldova va primi aproximativ 120 500 de euro de la Suedia pentru a contracara dezinformarea în perioada premergătoare alegerilor.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat pentru afaceri europene al Suediei, Christian Danielsson, în cadrul unei vizite oficiale în Republica Moldova.

Banii vor fi utilizați pentru a finanța proiecte care vizează promovarea mass-media independente, educația civică și combaterea știrilor false. Suedia a mai oferit recent sprijin Moldovei pentru a-și consolida securitatea cibernetică.

Vizita lui Danielsson are loc în contextul procesului de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană. Oficialul suedez a reconfirmat sprijinul Suediei pentru parcursul european al Moldovei și a subliniat importanța combaterii dezinformarii ca o condiție esențială pentru consolidarea democrației și a statului de drept.

“Vizita de lucru la Chișinău reprezintă o oportunitate de a discuta despre modul în care Suedia își poate dezvolta cooperarea cu Moldova pentru a sprijini eforturile țării de aderare la UE și de reformă, precum și pentru a-și consolida reziliența înainte de viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare”, a declarat Danielsson.

Pe lângă discuțiile despre cooperarea bilaterală și aderarea la UE, Danielsson s-a întâlnit și cu reprezentanți ai societății civile și ai mass-media independente din Moldova.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share