Economic

Moldovagaz a transferat în întregime către Gazprom plata pentru luna decembrie

Pinterest LinkedIn Tumblr

SA „Moldovagaz” a transferat în întregime către SAP „Gazprom” plata pentru gazele naturale furnizate în luna decembrie 2021. În acest sens, administrația întreprinderii le mulțumește consumatorilor, care au achitat înainte de termenul limită facturile pentru gaze naturale. Actualmente, în activitatea sa, compania este focusată asupra acumulării tuturor plăților pentru luna decembrie în ansamblu, precum și a consumului curent consumat în luna ianuarie, cu scopul transferării către SAP „Gazprum” a mijloacelor financiare contractate.

SA „Moldovagaz” îi îndeamnă pe consumatori să achite volumele de gaze facturate în termeni stabiliți, care expiră în data de 15 ianuarie pentru consumatorii noncasnici, și 20 ianuarie pentru cei casnici.

Volumul de gaze naturale consumate de către consumatorii casnici deserviți de SA „Moldovagaz” în decembrie 2021 a constituit 67,6 milioane de metri cubi, fiind în creștere cu 54,8% față de luna noiembrie a anului respectiv. Potrivit serviciului relații publice al întreprinderii, indicatorii sunt comparabili cu aceeași perioadă a anului 2020, când creșterea consumului a constituit 53,7%. În cazul apartamentelor cu o suprafață de până la 60 de metri pătrați, consumul a crescut cu 30,2%, de 90 de metri pătrați – cu 23,4%, de 110 de metri pătrați cu 30,4%.

La casele particulare cu o suprafață medie de 110 metri pătrați, consumul gazelor naturale a crescut cu 62,7%. Nivelul total al încasărilor financiare pentru gazele consumate în luna decembrie 2021 va fi cunoscut după data de 20 ianuarie, când expiră termenul limită de plată a facturilor.

Comunicat de presă.

loading...

Comments are closed.