Moldovean de la Londra despre “Arena Chișinău”: Mai bine “hoți intelectuali” decât bețivi de top în statisticile internaționale!

 

Teodor Bucătari, moldovean stabilit în Marea Britanie consideră “Hoția intelectuală”, o directivă de stat! Dar mai bine “hoți intelectuali” decât bețivi de top în statisticile internaționale!

Reacțiile negative la adresa proiectului concept “Chişinău Arena”, pornite de unele site-uri de ştiri, probează tristul adevăr despre gândirea obscură şi critica penibilă a moldovenilor față de schimbări şi tot ce ne înconjoară. Critica civilizată şi dialogul constructiv sunt nişte sintagme sociale know-how pe care moldovenii sunt incapabil să le rugume şi să le desluşească. În cei 27 de ani de independență şi tranziție post-sovietică, societatea moldovenească este încă incapabilă să reproducă un embrion de modernizare socială şi intelectuală a statului.

Tragedia moldovenească se ascunde în gândirea genetică de a percepe schimbările pe o cale primitivă, iar principalul sport național, care moldovenii l-au însuşit cu brio timp de secole, este de a distribui excremente în public. Jurnaliştii de la agora.md (plus un comentator politic afiliat PLDM-ului, Ion Terguță) s-au grabit să inoculeze mediul public cu o diaree informațională despre cum conceptul “Chişinău Arena” a fost “furat” de la francezi şi prezentat de către vârfurile conducerii politice ale PD-ului drept o creație tehnică proprie.

Miezul criticii nu a constat în felul de a efectua o analiză a proiectului – pe ce bani se va construi, când vor începe construcțiile sau când se vor termina, existența ulterioară a proiectului, dacă eventual arena nu o să fie o povară pentru stat, etc. Toată critica s-a rezumat la o singură teză mizantropă – “hoție intelectuală”.

Jurnaliştii moldoveni au încercat să îngroape “Chişinău Arena” fără măcar proiectul să se nască. Dacă lumea s-ar conduce după abjecțiunea veninoasă a “stimaților” jurnalişti de la agora.md sau a lui Ion Terguță, atunci reiese că, de pildă, biroul arhitectorului german Meinhard von Gerkan, care a proiectat stadionul “Commerzbank Arena” din Frankfurt, trebuie să se judece cu primăria Bucureştiului, pentru că funcționarii români sunt pasibili de “furt intelectual” şi au construit “Național Arena” dupa copia stadionului german.

romania, național Arena, Bucureşti fotbal
O simplă navigație pe google.com demonstrează că între mastodontul de “Național Arena” din Bucureşti şi renumitul stadion “Waldstadion” (Commerzbank Arena) din pădurile Frankfurtului nu există nici o diferență. Frankfurt şi Bucureşti – două inimi gemene!

Şi dacă tot a fost atins subiectul de “hoție intelectuală”, da, de acord… Transformăm “hoția intelectuală” într-o directivă de stat. Propun să exercităm presiuni pe clasa politică din țară să “fure intelectual” cât mai multe ideii din Occident pentru a construi câte un complex sportiv de genul “Stade de France” pe fiecare metru pătrat al R.Moldova cu scopul de a revoluționa nivelul sportiv al națiunii. De la Lipcani până la Giurgiuleşti.

Mai bine să fim “hoți intelectuali” decât bețivi de top în statisticile internaționale, spune moldoveanul din Diasporă.

sursa: Facebook 

Total
0
Shares
Total
0
Share