Moldovean din diasporă: Drepturi de vot speciale pentru diasporă înseamnă propulsarea socialiștilor la guvernare

20 mai, În 7 localități din țară astăzi au loc alegeri locale noi pentru funcția de primar, silvia radu chisinau
 

Proiectul de modificare a legislației electorale şi oferirea unor drepturi de vot speciale pentru conaționalii din diasporă, care a fost înaintat de deputații PLDM, fiind susținut tacit de tandemul Sandu – Năstase, este de o conjunctură mega-populistă, o să deschidă calea pentru finanțarea partidelor politice cu bani murdari din străinătate şi o să-i propulseze pe socialişti la guvernare.

Când se vorbeşte despre diasporă, moldovenii aflați peste hotare, florile pierdute ale poporului moldovenesc, brațele vânjoase de pe câmpiile mioritice moldoveneşti, azvârlite peste țări şi mări, nu uitați de cei care îşi muncesc pâinea la Moscova. Este de prisos să menționăm care sunt preferințele politice a disporei moldoveneşti din Moscova.

Punctul de a permite moldovenilor din diasporă să finanțeze deschis campaniile electorale a partidelor politice este unul menit să deschidă cutia pandorei pentru spălătorii masive de bani, iar moldovenii din străinătate o să fie folosiți de către arhitectorii politici din umbră drept pioni pentru a umple casieriile partidelor moldoveneşti cu bani obscuri, murdari şi de o proviniență malefică.

O să fim martori la crearea în masă a unor celuli politice cu sediul la Chişinău, dar cu doctrinele scrise pe coridoarele sumbre de pe Liubeanka.

Ideea de a se vota peste hotare, în două zile consecutive, în general este de o apartenență electorală a unui stat bananier şi pune în pericol din start corectitudinea procesului de vot şi rezultatele ulterioare ale votului. Este o idee mediocră şi demonstrează nivelul politic deteriorat la care au ajuns deputații PLDM.

Şi cea mai ultimă idee: buletinele de vot, surplusul lor, minusul şi plusul lor. Buletinele de vot trebuie să fie în proporție egală cu numărul de alegători înscrişi la o secție de votare. Nu 5,000 sau 10,000 cum ar vrea opoziția, dar fix după numărul de persoane înregistrate la secția de votare.

Dragă diasporă; harnică, mioritică şi cu frica de a plăti impozite în Italia, Marea Britanie, Franța Rusia şi SUA – dacă tot socoți că reprezinți partea cea mai principală, intelectuală şi necăjită al statului moldovenesc; fii bună şi înregistrează-te pe site-ul alegător.md. Nu trebuie de achitat nimic, se consumă gratis.

P.S. Mă mir cum deputații PLDM nu au propus un punct prin care să se permită exercitarea dreptului de vot de la 16 ani, iar persoanelor de vârsta a treia (etichetate în lumea glamouroasă a media-managerilor chişinăuieni sub denumirea “băbuțele Botanicii”) să le fie interzis dreptul de a vota şi a alege.

La o vreme Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă au fost gata să calce peste toate canoanele electorale civilizate doar pentru a se pricopsi cu un procentaj mai bun în alegeri, iar fenomenul de “excluziune electorală”, pentru o categorie de cetățeni, nu a fost transformat într-o doctrină de stat.

Deputații PLDM nu sunt departe – procesul de alunecare lentă într-o stare politică degradantă este în plină desfăşurare. În sânul deputaților PLDM fierbe o frică acidă de a rămâne fără privilegiile ce le oferă scaunul de deputat.

Hoții de voturi.

Autor: Teodor Bucătari

Total
0
Shares
Total
0
Share