Politic

Moldovenească sau română? Iată ce crede Marian Lupu despre schimbarea limbii de stat în Constituție!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unui interviu, șeful fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM) în Parlamentul RM, Marian Lupu, co-preşedinte al Adunării Parlamentare „EURONEST”, a fost întrebat: Ce șanse sunt ca proiectul privind schimbarea denumirii limbii în Constituție, avizat pozitiv de Guvern, să fie adoptat de Parlament în lunile următoare?

„Cred că e important să existe o dezbatere în societate pe acest proiect, iar decizia Parlamentului să ia în calcul în primul rând opiniile cetățenilor. Vom discuta detaliile atunci când va veni timpul. Mi-aș dori însă să nu facem din acest proiect un element de dezbinare a societății.

Percepțiile diferite asupra chestiunilor ce țin de denumirea limbii nu trebuie să ne împiedice să colaborăm în interesul general. Iar aici vă dau chiar exemplul PDM, unde coexistă foarte bine cei care consideră că limba ar trebui să se numească în mod oficial română cu cei care consideră mai potrivită denumirea de limbă moldovenească. PDM a insistat întotdeauna pe chestiunile care pot uni societatea și pe cele care pot aduce bunăstarea tuturor și a fost relativ rezervat pe chestiunile sensibile de acest fel”, a declarat el pentru tribuna.

loading...

Comments are closed.