Social

Moldoveni cu cetăţenie română, atenție! Se schimbă regulile de eliberare a paşapoartelor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Se fac schimbări în ceea ce privește perioada de valabilitate a paşapoartelor româneşti. Termenul se dublează, de la 5 la 10 ani, pentru cei care au împlinit 18 ani.

Cei care au 18 ani și își depun actele pentru un pașaport vor avea de acum încolo documentul valabil timp de 10 ani, și nu pe o perioadă de cinci ani, așa cum era până în prezent. Iar pentru copiii care nu au împlinit vârsta de 12 ani valabilitatea va fi de trei ani, pentru cei cu vârste între 12 și 18 ani actul va expira abia după cinci ani de la data eliberării.

Noua lege din Romînia, care intră în vigoare din 20 iulie 2018, aduce schimbări importante și pentru pașaportul temporar: trebuie să aveți motive serioase și să dovediți cu acte nevoia de a vă deplasa de urgență în străinătate. Sunt acceptate motive care țin de sănătate, de probleme de familie sau de probleme de serviciu. De exemplu, dacă aveți nevoie să ajungeți la o conferință, va trebui să dovediți cu acte acest lucru, iar pașaportul va fi eliberat în cel mult trei zile.

Menționăm că, costurile pașapoartelor nu va schimba odată cu intrarea în vigoare a noii legi.

loading...

Comments are closed.