Moldovenii care vor reveni acasă pot beneficia de granturi generoase în cadrul PARE 1+1 pentru a deschide propria afacere

presa independenta, presa din moldova, presa libera, libertatea presei, api, asociatia presei din moldova, mass media, presa chisinau, sustinerea businesului, oameni de afaceri, diaspora moldoveneasca, busines mic si mijlociu, pare 1+1, grantruri agricultura

27 de afaceri iniţiate de moldovenii care au revenit în ţară după ce au muncit peste hotare vor primi finanţare în cadrul programului PARE 1+1.

Beneficiarii au semnat deja actele cu Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii. În total, aceştia vor primi peste şase milioane de lei sub formă de granturi. Acest lucru le va permite să creeze 60 de locuri de muncă, scrie Publika.

Cele mai multe afaceri sunt în domeniul agriculturi. 17 dintre beneficiari vor cultiva cereale, vor sădi viță-de-vie, pruni și nuci. Şase firme vor activa în domeniul prestării de servicii. Iar patru întreprinderi – în industria prelucrătoare.

Din cele 27 de businessuri care vor beneficia de finanţare, opt sunt create acum, iar 19 vor fi extinse. Programul PARE 1+1 este implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. În cadrul acestuia, beneficiarii primesc sub formă de grant jumătate din suma investită în afaceri.

Din 2010 şi până în prezent, peste 1.200 de întreprinderi au obţinut sprijin financiar. Statul le-a acordat aproape 250 de milioane de lei, iar economia a avut de câştigat peste 780 de milioane de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share