Politic

Moldovenii cu cetățenie română sunt chemați astăzi să participe la alegerile europarlamentare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Românii din toată lumea, inclusiv cei din R. Moldova, votează azi, 26 mai 2019, la alegerile europarlamentare 2019. Alături de români, toți europenii din statele membre UE își vor alege viitori reprezentanți în Parlamentul European (PE) pentru următorii 5 ani. România are alocat un număr de 33 de locuri în PE, din totalul de 751 disponibile.

În Republica Moldova, pentru acest scrutin au fost deschise 36 de secții de vot. La alegerile europarlamentare, candidează 13 partide şi alianţe şi 3 candidaţi independenţi, urmând să fie aleşi 33 de europarlamentari.
 
Moldovenii care dețin un pașaport românesc cu termen expirat nu vor putea vota la alegerile europarlamentare. Potrivit Ambasadei României la Chişinău la cele 36 secţii de vot deschise pe teritoriul Republicii Moldova, votanții vor primi două buletine: unul pentru referendum şi unul pentru alegerile în Parlamentul European.
13 din cele 36 de secții de votare deschise pe teritoriul țării noastre vor activa la Chișinău. Alte două secții vor funcționa la Bălți. Totodată, câte o secție de votare va funcționa la Ungheni, Soroca, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Telenești, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Căușeni, Anenii Noi, Bardar, Călărași, Cahul, Cantemir, Cimișlia, Giurgiulești, Leova și Carabetovca.
loading...

Comments are closed.