Actual

Moldovenii infectați cu COVID-19 vor putea solicita urna mobilă pentru a vota la alegerile prezidențiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

În debutul ședinței de astăzi a Guvernului, prim-ministrul a solicitat informații despre deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP).

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a informat că prin deciziile de astăzi a CNESP au fost extinse numărul raioanelor unde s-a instituit codul roșu de alertă și starea de urgență în sănătate publică.

De asemenea, au fost prezentate măsurile ce urmează a fi impuse pentru cetățenii care își vor exercita dreptul la vot pe 1 noiembrie, în cadrul alegerilor prezidențiale. Astfel, accesul în secțiile de votare va fi permis doar cu utilizarea măștii de protecție. În acest sens, birourile electorale vor asigura fiecare cetățean cu o mască medicinală pentru a-și putea exercita dreptul constituțional la vot.

Persoanele care sunt deja confirmate ca purtătoare ale virusului COVID-19, sau care manifestă anumite simptome, pot solicita în ziua alegerilor să-și exercite dreptul la vot prin intermediul echipelor mobile care se vor deplasa la domiciliu. De urna mobilă vor putea beneficia inclusiv cei care se află în regim de autoizolare.

Premierul Chicu a solicitat instituțiilor responsabile să se asigure că fiecare cetățean își va putea exercita dreptul la vot, indiferent dacă e confirmat, sau se află în autoizolare.

Citește și: Igor Dodon: Voi propune asigurarea alegătorilor cu măști de protecție gratuite, la alegerile din 1 noiembrie

loading...

Comments are closed.