Moldtelecom, companie controlată de PAS, majorează tarifele pentru telefonia fixă până la 40 de lei

Operatorul național de telecomunicații Moldtelecom, companie controlată de guvernarea PAS, majorează tarifele pentru telefonia fixă până la 40 de lei, începând cu luna ianuarie. Despre aceasta abonații sunt notificați prin intermediul scrisorilor expediate de companie.

Contactată de IPN, Rodica Hurmuzache, director marketing Moldtelecom, a menționat că de mai bine de zece ani serviciile de telefonie fixă au fost prestate la același tarif, ceea ce generează pierderi considerabile pentru companie. Ținând cont de conjunctura economică, care se reflectă în majorarea costurilor la energia electrică, chirie, întreținere, combustibil și echipamente tehnologice, este necesară o ajustare de preț în vederea corelării costurilor și serviciilor oferite în abonamente.

Operatorul precizează că abonamentul de 40 lei va fi îmbunătățit și va include apeluri nelimitate în rețeaua fixă și mobilă Moldtelecom. Actualele abonamente de telefonie fixa au conținut limitat de minute și sunt doar pentru apeluri locale și nu conține apeluri în rețeaua mobila, astfel aceste apeluri fiind la moment taxate extra, a precizat directorul marketing.

Abonații care își iau internet fix de la Moldtelecom și migrează telefonia tradițională la SIP (serviciu de telefonie fixă care se prestează pentru transmiterea semnalului voce, folosind rețelele de date cu protocol Internet) nu vor achita acest tarif. La fel și abonații actuali de internet fix Moldtelecom nu vor fi afectați de majorare.

În prezent, abonații Moldtelecom plătesc 24 de lei pentru abonamentul standard de telefonie fixă (300 de minute). Pentru abonamentul Econom (200 de minute) tariful constituie 6 lei, la fel este și abonamentul cu înlesniri (700 de minute) – 6 lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share