Politică

Moscova așteaptă ca noul guvern de la Chișinău să îmbunatățească cooperarea ruso-moldovenească

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moscova așteaptă ca noul guvern de la Chișinău să ia măsuri constructive pentru a promova cooperarea ruso-moldovenească în diferite domenii, și declară că ea este gata pentru acest lucru, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe al Rusiei.

De asemenea, Ministerul de Externe rus se declară mulțumit de soluționarea pașnică a crizei politice din Moldova. Potrivit comentariului emis, printre cele mai importante provocări cu care se confruntă noile autorități se numără soluționarea sarcinilor urgente în sfera democratizării proceselor politice interne, precum și dezvoltarea socio-economică a țării.
 

Anterior, Moscova a salutat formarea coaliției de guvernământ și a Guvernului Republicii Moldova. Atunci, Ministerul de Externe a menționat că „este gata să colaboreze cu autoritățile alese în mod democratic ale Republicii Moldova pentru a restabili relațiile reciproc avantajoase ruso-moldovenești în diverse domenii, în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie și cooperare din 2001”.

Amintim că PDM și Plahotniuc au cedat puterea, acum țara este condusă de Dodon, Maia Sandu și Greceanîi.

diplomatie rusia moldova, vlad plahotniuc, vladimir putin
loading...

Comments are closed.