Politic

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu a fost înaintată oficial. Va cădea sau nu guvernul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu a fost înaintată oficial. De astăzi, într-un termen de 14 zile, urmează ca Parlamentul să o examineze într-o sesiune extraordinară și dacă va obține minim 51 de voturi, atunci Guvernul cade, transmite Telegraph.md, cu referire la ZdG

Un calcul matematic arată că moțiunea a fost semnată și va fi votată de deputații Platformei DA și cei de la PAS, care împreună au 25 de deputați. Anterior, cei de la PRO-Moldova au anunțat că o vor susține, fiind vorba de încă 14 deputați. Și Partidul Șor a dat de înțeles că va vota, plus 9 legislatori. Dacă mai adunăm și votul lui Octavian Țîcu, este vorba despre un număr de 49 de deputați, dar în lipsa lui Ilan Șor, moțiunea ar putea fi votată de 48.

Partidul Democrat a dat de înțeles că nu poate vota alături de cei care au furat miliardul și care a dat milioane de dolari pentru a lua deputați de la PDM. Alexandru Jizdan însă, a spus că se va discuta în fracșiune și se va ua o decizie oficială.

Socialiștii, prin liderul neformal al lor, Igor Dodon, au declarat că ei nu au cum să-și demită propriul Guvern care se descurcă foarte bine cu toate problemele existente.

Citește și: Corneliu Furculiță: „Capcana oligarhică în care a intrat Maia Sandu, s-a închis”

loading...

Comments are closed.